Bad Image handling in Amped.

Community Forums Forums General Discussion Bad Image handling in Amped.

This topic is: not resolved

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  anitac 3 months, 1 week ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #100303

    lenz
    Participant
    Post count: 17

    Hi all. I have an interesting little bit o’ image handling weirdness that i need help with.

    So I need help pinning down exactly what in the Amped theme is causing the images to scale to their max height. I have the same setup, plugins, and versions on two sites and they are handling images differently – one uses Amped and one uses Parallax-Pro. And they are handling images differently.

    Specifically I am trying to Post by Email using Jetpack and my images are not being handled properly. Its not post by email or jetpack causing the problem – that has been established by loading the content of the defective site in the working theme (as in running Parallax on the site that normally runs Amped) and it works the way its supposed to. The images are displayed unmolested by the theme. So Amped it definitely the problem.

    Parallax theme site working properly. http://kim.rosemeow.com/category/pictures/

    Amped them displaying pictures wonky. http://www.hoppersbar.com/category/photo-blog/

    I am hoping someone has a suggestion for a snippet of code to add or remove to make the Amped site handle images like the Parallax site…

    http://www.hoppersbar.com/category/photo-blog/
    #101308

    lenz
    Participant
    Post count: 17

    Nothing? Nobody has any ideas?

    #101334

    lenz
    Participant
    Post count: 17

    Ok. So I spent the afternoon trying to figure out why amped doesnt work well with Post by Email” images and the Minimum theme does. Actually i have been tryign to figure out this posting problem for months across a dozen themes – both studiopress and not studiopress and I finally figured it out. I took this piece of code from Minimum theme and plunked it into the amped theme and it works fine now. I think it will work for all themes and will post updats as to whether it does or not…

    /* Images - added to prevent image skewing during post by email */
    .entry-content img,
    .comment-content img,
    .widget img {
        max-width: 97.5%; /* Fluid images for posts, comments, and widgets */
    }
    img[class*="align"],
    img[class*="wp-image-"] {
        height: auto; /* Make sure images with WordPress-added height and width >attributes are scaled correctly */
    }
    img.size-full {
        max-width: 97.5%;
        width: auto; /* Prevent stretching of full-size images with height and >>width attributes in IE8 */
    }
    
    #101358

    essaysnark
    Participant
    Post count: 336

    Glad you got this working. I spent a good half hour looking at your two sites earlier today and came up with nada. Thanks for coming back to post a solution, others will surely appreciate that in the future.

    #101543

    lenz
    Participant
    Post count: 17

    Me too EssaySnark, but i knew i could not mark it resolved. Now i am having a similar problem in the Enterprise theme… This one is a little different than the previous – the images are displaying as 1024×1024 but only in the enterprise theme – which is weird – So i move that theme to another site with a similar setup and it DISPLAYS NORMAL.

    Here is the site that is displaying wonky now… http://www.fidospantry.com/category/photos/

    So i am trying to narrow it down where the problem is. if i load up amped, the problem theme we were talking about above – the images display fine – which says to me its the Enterprise theme – BUT the Same Theme copied to another site with a similar setup displays them properly. Are YOU getting a headache yet? I have the MOAH from this…

    So – I thoought I would be clever and deactivate photo, just for giggles – problem solved. No more 1024×1024 posting! GAH!

    I am going to continue to leave this thread unresolved as i am putting together post by email for a number of my clients with a number of different themes and i will post some rants about how it goes here…

    #101544

    anitac
    Participant
    Post count: 7028

    This is what is calling the 1024 x 1024 image. You are using the full width layout. The image CSS is this:

    img.size-full {
        max-width: 97.5%;
        width: auto;
    }

    What size do you want them to be when in Full Size mode?


    Let me help you customize your theme, responsive header, Buddypress, Agentpress or technical issue!
    Visit me here: Cre8tiveDiva.com | Tweet Me! | Plus Me!
    When asking for help, please provide a link or screen shot showing your problem!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.