Enterprise Theme: Home Page Slider Problems

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Enterprise Theme: Home Page Slider Problems

This topic is: resolved

This topic contains 14 replies, has 3 voices, and was last updated by  AC 1 year, 5 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #45812

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    I am using Enterprise theme, but cannot get the Home Page slider to work in the Home Top #2 widget. I have tried WP-Cycle, as well as Genesis Responsive Slider. Can someone help me? Thanks so much!

    Here is the page I’m working on: http://www.pineblossomswebsites.com/tbc/

     

    http://www.pineblossomswebsites.com/tbc/
    #45955

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    What issue are you having? Does not show up???? Please place one or the other in that widget area so we can take a look.

    #46212

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    I’m sorry not to give more info! When I click on Upload in the WP-Cycle plugin, the only thing that happens is that I’m taken back to the home page, and, of course, the picture I tried to upload is not there. I’ve used this theme before with no problems on the slider, so I’m puzzled! I don’t see anything to place in that widget area.

    Thanks!

    #46834

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    Hi, I was hoping to get some help, please! Thanks!

    #46844

    Aaron Hartland
    Participant
    Post count: 37

    When using the Enterprise theme with WP-Cycle, you don’t need to place anything in the Home Top #2 widget area. Instead, WP-Cycle is called by the home.php template file. Photos are uploaded in Dashboard > Media > WP-Cycle. Here is the code from the theme’s home.php file that calls WP-Cycle:

    add_action( 'genesis_after_header', 'enterprise_home_top_helper' );
    /**
     * Conditionally add Home Top #1 (home-top-1) sidebar and WP-Cycle.
     */
    function enterprise_home_top_helper() {
    
      echo '';
    
    	if ( is_active_sidebar( 'home-top-1' ) ) {
    		echo '';
    		dynamic_sidebar( 'home-top-1' );
    		echo '';
    	}
    	echo '';
    	if ( function_exists( 'wp_cycle' ) )
    		wp_cycle();
    	echo '';
    	echo '';
    
    }

    If you’d like to widgetize the Home Top #2 area (to use something like the Genesis Responsive Slider), replace this:

    echo '';
    if ( function_exists( 'wp_cycle' ) )
    wp_cycle();
    echo '';
    echo '';

    with this:

    echo '';
    dynamic_sidebar( 'home-top-2' );
    echo '';
    echo '';

    Aaron Hartland | http://www.aaronhartland.com
    Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Google+

    #46846

    Aaron Hartland
    Participant
    Post count: 37

    Ok… that code didn’t paste correctly.. Do NOT use that. :)


    Aaron Hartland | http://www.aaronhartland.com
    Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Google+

    #46850

    Aaron Hartland
    Participant
    Post count: 37

    Here is all the code that I was trying to paste… https://gist.github.com/aaronhartland/5820203

    Sorry.


    Aaron Hartland | http://www.aaronhartland.com
    Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Google+

    #46919

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    Thank you, Aaron! Do I need to replace the coding on your Gist enterprise.php with the new-section php? I have nothing in the Home Top #2 widget, but the WP-Cycle just will not work for me.:)

    Thanks!

    #46921

    Aaron Hartland
    Participant
    Post count: 37

    Just to be clear… You already uploaded your photos in Dashboard > Media > WP-Cycle … and they are not displaying? If it were me, I’d trouble shoot this problem before moving to something else…

    WP-Cycle doesn’t work as a widget, so the code I provided would be if you do not want to use WP-Cycle, but rather use a different slider in that widget area. (Keep in mind, additional styling may be required.)

    If you wish to widgetize the Home Top #2 area so that you can drag/drop widgets into this are and have them display on the theme… then yes. The change is removing the already existing call for WP-Cycle and replacing it with a dynamic sidebar.


    Aaron Hartland | http://www.aaronhartland.com
    Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Google+

    #46922

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    Yes, the photos are not showing up. Nothing happens when I click on Upload under Media>WP-Cycle other than being taken to the Home Page. I’d rather use WP-Cycle, if I can. It’s just simpler. If I can get it to work.:)

    #46950

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    How do I add just one photo, rather than use a slider? I tried inserting the html into the widget and it didn’t show up either!:/

    #46951

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Are you using HTML in a text widget for that area or are you trying to add a shortcode? If you want just one image there – you can Install the Image Widget – http://wordpress.org/plugins/image-widget/. Just download, activate and drag over and upload your image. That’s it.

    #46952

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    I set up a client last week using this theme and the Soliloquy-Lite slider and it worked great. The other problem was his hosting company having some cache settings and it didn’t work until the next morning.

    #46985

    Janet
    Participant
    Post count: 15

    Thanks to all of you! I found out what the problem was. My WordPress Firewall plugin was killing it every time i tried to use WP-Cycle! Once I whitelisted the WP-Cycle pages, everything works perfectly! So, so happy!

    #46987

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Oh Good, I know that was probably driving you nuts! I’ll close this thread now.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

The topic ‘Enterprise Theme: Home Page Slider Problems’ is closed to new replies.