Featured images in RSS and MailChimp – HELP!

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Featured images in RSS and MailChimp – HELP!

This topic is: not resolved

This topic contains 9 replies, has 2 voices, and was last updated by  braddalton 1 year, 4 months ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #42567

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    Hi all,

    I’m having a heck of a time trying to get my featured images to show up in my RSS feed…I feel like I’ve tried everything! This came up because I wanted them to appear in MailChimp, but I noticed that they weren’t showing up in my RSS feed either. I’ve created a custom feed, I’ve installed the WP RSS Images plugin… still not working.

    BUT

    when I checked out my RSS feed in a feed reader I noticed that featured images DO show up on older posts–ones posted before I installed Genesis (I was using a free WooTheme before).

    Does anyone have any ideas or suggestions? I’m not a developer/programmer so I’m getting frustrated!

    Thank you so much in advance!

    http://theviatrix.com
    #42570

    braddalton
    Participant
    Post count: 9936
    #42578

    braddalton
    Participant
    Post count: 9936

    Another option is to add PHP code to the end of your child themes functions.php file using a code editor.

    This will work for your RSS feed but not MailChimp as you need to configure the MC settings for that.

    Code not displaying? Grab it on Github.


    #42619

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    braddalton – thank you so much for your suggestions! Unfortunately, none of them seem to work :( (at this point I’m just testing in my RSS feed as that seems to be the real problem). Any other ideas? Any idea why old, pre-Genesis posts show featured images and new ones don’t?

    #42620

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    Another thought:

    I found this in my old theme’s code; maybe I can adapt it to work here? I don’t know PHP – what would I substitute for “woo”? (or does it even work like that?)

    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  theViatrix.
    #42627

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    Sorry, trying to get the code in… it’s here

    https://gist.github.com/anonymous/03ba7b750ca618f353c1

    #42663

    braddalton
    Participant
    Post count: 9936

    I tested the code and it worked fine for me.


    #42689

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    Hmm… don’t know why it isn’t working for me! Makes me wonder if I’ve got some wonky code somewhere else or if there’s a checkbox I missed…

    #42691

    theViatrix
    Participant
    Post count: 19

    I think I got it! I enabled featured images on content archives in my theme settings and that seems to have done it.

    Thanks again braddalton for your suggestions!

    #42771

    braddalton
    Participant
    Post count: 9936

    On top of that Feedburner also caches feeds meaning you need to Ping Feedburner or wait 12-24 hours before it updates and your featured images display in your feed.


Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.