Formatting Wrong on new Installation

Community Forums Forums General Discussion Formatting Wrong on new Installation

This topic is: resolved

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  Jonni 9 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #76304

    Jonni
    Member
    Post count: 3

    I just installed the Genesis theme and the Lifestyle Pro child theme. In Theme preview, the formatting is correct, with a teal blue header bar at the top, and content below. When I activate the theme, the formatting is totally wrong. The entire page is teal blue, and the sidebar widget material takes up the page, with no posts or content.

    This is a working site, and I can’t leave the poorly formatted page up so you can see it. I did take screenshots.

    http://www.ultimatepapermache.com/wp-content/uploads/2013/11/custom-sample.jpg
    http://www.ultimatepapermache.com/wp-content/uploads/2013/11/lifestyle-pro.jpg
    http://www.ultimatepapermache.com/wp-content/uploads/2013/11/live-preview.jpg

    I uploaded genesis through the upload function on WordPress, then uploaded the Lifestyle theme and activated it, getting the formatting shown in the second link above. I deactivated all my plugins, just in case that might be causing the problem, but it didn’t help. Can anyone suggest what I did wrong?

    Thanks,
    Jonni

    • This topic was modified 9 months ago by  Jonni.
    • This topic was modified 9 months ago by  Jonni.
    http://www.UltimatePaperMache.com
    #76310

    nutsandbolts
    Moderator
    Post count: 3128

    When you activate a Genesis theme, most (if not all) of the widgets in your sidebar will get shoved into the Header Right widget area. After activation, you just need to go to Appearance > Widgets and move those widgets back into the Primary Sidebar area instead.


    Andrea Whitmer, Owner, Nuts and Bolts Media
    I provide dev and training services for web designers • Find me on Twitter and Google+

    #76311

    Jonni
    Member
    Post count: 3

    Thanks – that explains it. Now I just have to figure out how to get the colors right, get the images showing, etc. Sigh.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

The topic ‘Formatting Wrong on new Installation’ is closed to new replies.