Getting Education Theme to work

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Getting Education Theme to work

This topic is: not resolved

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by  CharlieSeymourJr 1 year, 6 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #32871

    CharlieSeymourJr
    Participant
    Post count: 29

    Friend,

    Now on my 4th day of tweaking the Education Theme, this has been a very frustrating ride – I hope you can help. (And hey… not a complete novice here – I have 57 websites, most of which are WordPress but with different themes on them. This is only my second Genesis theme).

    The website I’m setting up is http://LessonsFromMyGrandson.com   I’ve read TONS of articles found on Google, watched 17 videoes already, and still I can’t get my version to look like the Education Theme example found here: http://demo.studiopress.com/education/

    Here’s what I need help with and hope you have some suggestions:

    1) I REALLY like the blue tabs – but no matter what I do, I can’t seem to figure out how to get them. The links on the menu line are boring, and the tabs were one of the reasons I got THIS theme. How is this created (since simply creating my Primary Menu doesn’t do it)?

    2) No matter what I do, I can’t switch the menu line into the Secondary position either. I have TWO custom menus created, have the widget for custom menu in the Right Header area with the proper menu listed. NADA. Nothing works.

    If I can’t get the tabs, I’ll go for the menu in the header… but so far I can’t get it to work. (Really – I KNOW how it’s supposed to work – I have it there on my other Genesis website).

    3) Please look at the home page and right above the slider you’ll see “Lessons From My Grandson.” I cannot figure out how to get rid of that. First I thought it was breadcrumbs… nope. Then I thought it was pulling it from the site’s name, but when I temporarily changed the name of the site on the General page, this did not change. I thought it might be connected to the slider, but I don’t see where anything like that was added.

    I can “live with” the other things that aren’t working (like the header – I REALLY want the site name over to the left where EDUCATION is on the main site, but if I create a full-size graphic and put the text on the left, it quickly disappears when shrinking the site to see how it work with cell phones and tables. I bought this because it’s responsive. I even added that “responsive header” plug that several people recommended, created graphics 240, 320, 480, and 768 pixels wide, but that didn’t work as well as what I have now), but hope to get these things fixed.

    As I said… this has been REALLY frustrating. I used to set up a whole site with the first 10 blog posts in about 3 hours, not 3+ days. Hope you can help.

    Charlie Seymour Jr
    TheVideoMarketingGuys.com

     

     

    #32873

    braddalton
    Participant
    Post count: 10177

    Couldn’t access your site. Do you have the 57 websites all on the same server?


    #32877

    CharlieSeymourJr
    Participant
    Post count: 29

    @Brad – it seems the space after the URL was included. Here’s the link:

    http://LessonsFromMyGrandson.com

    Oh, no… 57 websites on LOTS of different serves.

    So… any ideas for me to get the Education Theme working as promised by StudioPress?

    Charlie

    #32880

    braddalton
    Participant
    Post count: 10177

    3. Paste this code at the end of your child themes style.css file.
    [css]
    #genesisresponsiveslider-widget-2 h4 {
    display: none;
    }
    [/css]


    #32893

    CharlieSeymourJr
    Participant
    Post count: 29

    Doesn’t seem to have worked. I put it just INSIDE the last } and also tried it on the other side.

    Still have the problem.

    #32906

    braddalton
    Participant
    Post count: 10177

    Paste it after the last }

    On a seperate line.

    It works because i tested it on your site as a new CSS rule using Firebug.


    #32939

    CharlieSeymourJr
    Participant
    Post count: 29

    @Sean  Thanks. I swear I tried it that way too… but it sure does work. Thanks so much. It was driving me crazy!

    Any way to work your magic on my questions 1 and 2? Here they are again:

    1) I REALLY like the blue tabs – but no matter what I do, I can’t seem to figure out how to get them. The links on the menu line are boring, and the tabs were one of the reasons I got THIS theme. How is this created (since simply creating my Primary Menu doesn’t do it)?

    2) No matter what I do, I can’t switch the menu line into the Secondary position either. I have TWO custom menus created, have the widget for custom menu in the Right Header area with the proper menu listed. NADA. Nothing works.

    If I can’t get the tabs, I’ll go for the menu in the header… but so far I can’t get it to work. (Really – I KNOW how it’s supposed to work – I have it there on my other Genesis website).

    Charlie

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.