Home Top #2 on Enterprise Theme Doesn't Show

Community Forums Forums General Discussion Home Top #2 on Enterprise Theme Doesn't Show

This topic is: not resolved

Tagged: 

This topic contains 12 replies, has 4 voices, and was last updated by  mrizzotto 1 year, 3 months ago.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #51522

    MoodyRiviera
    Participant
    Post count: 62

    Working on just the very beginning of a new site, and I’ve used the Enterprise theme before with no major problems…but now I’m having trouble.

    Problem is: No matter what I put into the Home Top #2 widget area, it does not show up when I save the the widget and then view the page.

    First thing I tried was a slider…the Soliloquy slider. It didn’t show up.

    After that I’ve tried just using the Text widget to enter just plain old text…also have tried Featured Post and Featured Pages widget…but nothing shows up in the Home Top #2 area. The area just stays blank.

    I was hoping someone could take a look, and make some suggestions. Here’s the URL:

    http://kumquatmeringue.com

    Thanks so much.

    http://www.kumquatmeringue.com
    #51538

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Open up your functions.php file and look for this:

    [php]echo ‘<div class="home-top-2">';
    if ( function_exists( ‘wp_cycle’ ) )
    wp_cycle();
    echo ‘</div><!– end .home-top-2 –>';
    echo ‘</div><!– end .wrap –></div><!– end #home-top –></div><!– end #home-top-bg –>';[/php]

    Make it this:

    [php]echo ‘<div class="home-top-2">';
    dynamic_sidebar( ‘home-top-2′ );
    echo ‘</div><!– end .home-top-2 –>';
    echo ‘</div><!– end .wrap –></div><!– end #home-top –></div><!– end #home-top-bg –>';[/php]

    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  AC.
    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  AC.
    #51540

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Make sure you copy highlight and copy everything in the second box.

    #51616

    MoodyRiviera
    Participant
    Post count: 62

    Dear Anitac,

    Thanks for your help.

    I looked in the functions.php file, as you suggested, but didn’t see anything remotely resembling the code you showed…so I looked in the home.php file, and found some code that was “similar” to the code you showed.

    I replaced that code with the code you suggested as a replacement, but that crashed the site…got a syntax error message…so I replaced the modified home.php file with the original.

    Now the site is up again, but still can’t see anything in the Home Top 2 widget area.

    Any more suggestions? Did I do something wrong? Thanks for any additional help.

    #51622

    bandj
    Participant
    Post count: 194

    I looked in the functions.php file, as you suggested, but didn’t see anything remotely resembling the code you showed

    As anitac said, you should have this in there

    function enterprise_home_top_helper() {

    echo ‘<div id=”home-top-bg”><div id=”home-top”><div class =”wrap”>';

    if ( is_active_sidebar( ‘home-top-1′ ) ) {
    echo ‘<div class=”home-top-1″>';
    dynamic_sidebar( ‘home-top-1′ );
    echo ‘</div><!– end .home-top-1 –>';
    }
    echo ‘<div class=”home-top-2″>';
    if ( function_exists( ‘wp_cycle’ ) )
    wp_cycle();
    echo ‘</div><!– end .home-top-2 –>';
    echo ‘</div><!– end .wrap –></div><!– end #home-top –></div><!– end #home-top-bg –>';

    }

    I see the div for home top 2 but don’t see a widget in there


    #51623

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Ahhhh this system added the apostrophe incorrectly! I will go and fix it.

    #51626

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    I hate when this website converts apostrophes and quotes! I fixed it.

    #51657

    MoodyRiviera
    Participant
    Post count: 62

    Here’s all the code that’s in my functions.php file. I don’t see anything like what you both (Anitac and bandj) say is in there.

    So if that code is not in the functions.php file, then where is it?

    As I said earlier, I found some code that was *close* to what you referenced…but it was in the home.php file…not the functions.php file…although when I tried putting your code in there, the site totally crashed with a syntax error.

    Any ideas?

    <?php
    /** Start the engine */
    require_once( TEMPLATEPATH . ‘/lib/init.php’ );

    /** Child theme (do not remove) */
    define( ‘CHILD_THEME_NAME’, ‘Enterprise Theme’ );
    define( ‘CHILD_THEME_URL’, ‘http://www.studiopress.com/themes/enterprise’ );

    $content_width = apply_filters( ‘content_width’, 600, 420, 900 );

    /** Add new featured image sizes */
    add_image_size(‘mini’, 65, 65, TRUE);
    add_image_size(‘homepage’, 270, 80, TRUE);
    add_image_size(‘slideshow’, 600, 235, TRUE);

    /** Add support for custom background */
    add_custom_background();

    /** Add support for custom header */
    add_theme_support( ‘genesis-custom-header’, array( ‘width’ => 960, ‘height’ => 120, ‘textcolor’ => ‘333’, ‘admin_header_callback’ => ‘enterprise_admin_style’ ) );

    /**
    * Register a custom admin callback to display the custom header preview with the
    * same style as is shown on the front end.
    *
    */
    function enterprise_admin_style() {

    $headimg = sprintf( ‘.appearance_page_custom-header #headimg { background: url(%s) no-repeat; font-family: Droid Sans, arial, serif; min-height: %spx; }’, get_header_image(), HEADER_IMAGE_HEIGHT );
    $h1 = sprintf( ‘#headimg h1, #headimg h1 a { color: #%s; font-size: 36px; font-weight: normal; line-height: 42px; margin: 25px 0 0; text-decoration: none; }’, esc_html( get_header_textcolor() ) );
    $desc = sprintf( ‘#headimg #desc { color: #%s; }’, esc_html( get_header_textcolor() ) );

    printf( ‘<style type=”text/css”>%1$s %2$s %3$s</style>’, $headimg, $h1, $desc );

    }

    /** Add support for 3-column footer widgets */
    add_theme_support( ‘genesis-footer-widgets’, 3 );

    /** Register widget areas */
    genesis_register_sidebar( array(
    ‘id’ => ‘home-top-1′,
    ‘name’ => __( ‘Home Top #1′, ‘enterprise’ ),
    ‘description’ => __( ‘This is home top #1 section.’, ‘enterprise’ ),
    ) );
    genesis_register_sidebar( array(
    ‘id’ => ‘home-top-2′,
    ‘name’ => __( ‘Home Top #2′, ‘enterprise’ ),
    ‘description’ => __( ‘This is home top #2 section.’, ‘enterprise’ ),
    ) );
    genesis_register_sidebar( array(
    ‘id’ => ‘home-middle-1′,
    ‘name’ => __( ‘Home Middle #1′, ‘enterprise’ ),
    ‘description’ => __( ‘This is home middle #1 section.’, ‘enterprise’ ),
    ) );
    genesis_register_sidebar( array(
    ‘id’ => ‘home-middle-2′,
    ‘name’ => __( ‘Home Middle #2′, ‘enterprise’ ),
    ‘description’ => __( ‘This is home middle #2 section.’, ‘enterprise’ ),
    ) );
    genesis_register_sidebar( array(
    ‘id’ => ‘home-middle-3′,
    ‘name’ => __( ‘Home Middle #3′, ‘enterprise’ ),
    ‘description’ => __( ‘This is home middle #3 section.’, ‘enterprise’ ),
    ) );

    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  MoodyRiviera.
    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  MoodyRiviera.
    #51692

    bandj
    Participant
    Post count: 194

    Sorry MoodyRiviera, it is in the home.php file.
    Just get rid of the
    if ( function_exists( ‘wp_cycle’ ) )
    wp_cycle();

    And replace it with
    dynamic_sidebar( ‘home-top-2′ );


    #51702

    MoodyRiviera
    Participant
    Post count: 62

    Wow…OK…thanks. I’m happy to hear that I wasn’t totally crazy when I couldn’t find that code in the functions.php file. I replaced the code with your new code (in the home.php file), and now it works.

    Thanks so much to both of you…bandj and anitac…working over the weekend to help out a poor guy.

    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  MoodyRiviera.
    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  MoodyRiviera.
    #63295

    mrizzotto
    Participant
    Post count: 3

    I found this post and it is the exact problem I am having, but when I try this fix, it doesn’t work. It actually loses the site. i can’t even pull it up. Did something change since July? I drilled down into the themes file and found enterprise and opened the home.php file, found what you were talking about, but nothing. Any guesses?

    #63304

    MoodyRiviera
    Participant
    Post count: 62

    Can you give us the URL of your site, please?

    #63305

    mrizzotto
    Participant
    Post count: 3

    bonjoegourmetchips.com
    I just started working on it, so there is random text and widgets just to see what shows up where.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.