Images not working in slider

Community Forums Forums General Discussion Images not working in slider

This topic is: resolved

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by  Anita 1 year, 1 month ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #50688

    alliechynna
    Participant
    Post count: 69

    Please can someone tell me why the images in my slider are cut off a the top and why I have a big white strip at the bottom.

    http://alliechynna.com
    #50701

    Anita
    Participant
    Post count: 7568

    All of your images need to be the same width and height or larger. The slider will not enlarge an image to fit the space. If the image is larger than the slider width/height, it will crop it to fit, but it doesn’t enlarge them. Make them all the same size and it will work fine.


    When asking for help, please provide a link or screen shot showing your problem!
    Let me help you customize your theme, responsive header, Buddypress, Agentpress or technical issue!
    Visit me here: Cre8tiveDiva.com | Tweet Me!

    #50709

    alliechynna
    Participant
    Post count: 69

    Thanks is their a recommend size to have your images.

    #50711

    Anita
    Participant
    Post count: 7568

    No, whatever you slider size is, that’s what your images should be set at or larger. I see you aren’t using the slider in the same fashion as the Fabric8ted demo site, so you can set them however you want.


    When asking for help, please provide a link or screen shot showing your problem!
    Let me help you customize your theme, responsive header, Buddypress, Agentpress or technical issue!
    Visit me here: Cre8tiveDiva.com | Tweet Me!

    #51023

    Anita
    Participant
    Post count: 7568

    The Someecards image doesn’t look like the original is the same size as the slider. Did you regenerate the thumbnail images? Your slider settings in your code say 920px wide by 400px tall. Your slider area is not 920px wide, it is more like 618px to 620px wide. So in your slider settings change the width to 618 or 620. Regenerate the thumbnails.

    http://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/


    When asking for help, please provide a link or screen shot showing your problem!
    Let me help you customize your theme, responsive header, Buddypress, Agentpress or technical issue!
    Visit me here: Cre8tiveDiva.com | Tweet Me!

    #51030

    alliechynna
    Participant
    Post count: 69

    Thanks it’s working now

    #51056

    Anita
    Participant
    Post count: 7568

    Ok, closing this now.


    When asking for help, please provide a link or screen shot showing your problem!
    Let me help you customize your theme, responsive header, Buddypress, Agentpress or technical issue!
    Visit me here: Cre8tiveDiva.com | Tweet Me!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

The topic ‘Images not working in slider’ is closed to new replies.