Menu – Highlight Image Not Working

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Menu – Highlight Image Not Working

This topic is: resolved

Tagged: ,

This topic contains 11 replies, has 2 voices, and was last updated by  rbrown08 1 year, 3 months ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #10147

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    I”m using the Crystal Child theme, which I’ve made quite a few CSS changes to.  For my menu, I am using a different background image and a different menu highlight image for the active page.  I uploaded the new images to my server and they are named the same as the child theme’s, so I didn’t have to change anything in the CSS.  For some reason the background image works, but the highlight image does not.  I can’t figure out why, does anyone have any idea?

    This is the site with the menu bar as it should look:  lanadil.com

    This is the dev site where I’m converting it to wordpress:  lanadil.evibedesigns.com

     


    #10287

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    I still can’t figure this out after searching for an answer…


    #10292

    wpsmith
    Moderator
    Post count: 178

    You want to style for the class .menu.menu-primary .current_page_item.


    Travis Smith | Recommended StudioPress Developer & Contributor
    WP Smith | @wp_smith | GitHub

    Due to the forums, please paste code using Pastebin, JS Fiddle (for JavaScript) or GitHub.
    How to use Firebug for Designers by SixRevisions

    #10293

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    Thank you, but maybe I’m still not doing it right.  That didn’t work either.


    #10394

    wpsmith
    Moderator
    Post count: 178

    What have you tried? Can you pastebin.com your code?


    Travis Smith | Recommended StudioPress Developer & Contributor
    WP Smith | @wp_smith | GitHub

    Due to the forums, please paste code using Pastebin, JS Fiddle (for JavaScript) or GitHub.
    How to use Firebug for Designers by SixRevisions

    #10502

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    I’m not familiar with pastebin.com, but I just created an account.  Now what do I do, lol?  Create a paste and then what, provide a link to my paste here?


    #10507

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    Let me know if this works:  http://pastebin.com/uS49WvGH

    I’ve edited the Crystal child theme, and I don’t think I changed anything in the css except change the background and highlight images.  The code you gave me is in there at the top, maybe it’s fighting against other code.

    Thanks for looking at it for me.


    #10531

    wpsmith
    Moderator
    Post count: 178

    I cannot see your site any more since you have it redirecting to the admin, or are requiring people to log in. Move the code to the bottom of that section and replace .menu.menu-primary with #nav I believe.


    Travis Smith | Recommended StudioPress Developer & Contributor
    WP Smith | @wp_smith | GitHub

    Due to the forums, please paste code using Pastebin, JS Fiddle (for JavaScript) or GitHub.
    How to use Firebug for Designers by SixRevisions

    #10564

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    Oops, I deactivated all of the plugins and forgot to leave that one off when I reactivated them.

    I did try changing to #nav and moved the code to the bottom of that section in the css, but still nothing.


    #10780

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    In Firebug, the ‘menu_highlight.gif’ fails to load.  Yet, I have double checked on my server and the file is there and I have the correct url.  The permissions are set to readable also.  I’ve even tried to upload it again to see if that changes anything, but it did nothing.  All other images seem to load.  I’m stumped.

     

     


    #10803

    wpsmith
    Moderator
    Post count: 178

    Have you placed an image called menu_highlight.png in your child theme images folder (that’s what your CSS is calling)? If you made a *.gif, then it probably won’t work calling a *.png.


    Travis Smith | Recommended StudioPress Developer & Contributor
    WP Smith | @wp_smith | GitHub

    Due to the forums, please paste code using Pastebin, JS Fiddle (for JavaScript) or GitHub.
    How to use Firebug for Designers by SixRevisions

    #10806

    rbrown08
    Participant
    Post count: 39

    I just figured it out.  There was a space in the file name just before the .gif and .png.  It’s working now, yay!!  Thanks for helping me out :)


Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

The topic ‘Menu – Highlight Image Not Working’ is closed to new replies.