MetroPro search bar in pri-nav

Community Forums Forums Design Tips and Tricks MetroPro search bar in pri-nav

This topic is: resolved

Tagged: , , ,

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by  Albert 1 year, 3 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
  • #107370


    Hi there

    I have been tuning my website the whole night, but I just can’t solve the 3 problems.
    It’s the bloody Search Bar that I put in the primary-navigation menu on the right side.

    First: There is a weird grey border square border around it, I want to get rid of it.
    Second, In IE the text “search this website” isn’t visible.
    Third: How can I change this text, can’t find it anywhere in the code.

    Any helping hands out there?



    The gray “border” is coming from the background-image

    .search-form input[type="search"] {
    	background: url(images/search.png) no-repeat 15px 16px;
    	padding: 16px 16px 16px 44px;
    	border: 0;

    and this style

    /* Forms
    ——————————————— */

    textarea {
    	background-color: #f5f5f5;
    	border: 1px solid #ddd;
    	box-shadow: 0 0 5px #ddd inset;
    	color: #999;
    	font-family: 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;
    	font-size: 14px;
    	padding: 16px;
    	width: 100%;

    To change the text you can put this in your functions.php

    //* Customize search form input box text
    add_filter( 'genesis_search_text', 'sp_search_text' );
    function sp_search_text( $text ) {
    	return esc_attr( 'Search my blog...' );

    Hi, my name is Jan Hoek. Sure, they all say I have a big head, but I like to think it’s way too small for all my ideas.



    Found it, the IE problem is solved as well.




    I want to replace the search bar in the primary header with a phone number. The only way I could think to do it was to make an image and place it there using a standard text widget. However, I can’t get it to align to the right as the default search bar does.

    Any recommendations?

    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  santoki.
    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by  santoki.


    I see your problem is fixed? If not, open a new topic with your question. You get help faster.
    Il mark this topic as Solved.


Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

The topic ‘MetroPro search bar in pri-nav’ is closed to new replies.