New image sizes not showing up in Genesis Featured Widget

Community Forums Forums General Discussion New image sizes not showing up in Genesis Featured Widget

This topic is: not resolved

Tagged: ,

This topic contains 7 replies, has 3 voices, and was last updated by  weslinda 1 year, 4 months ago.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #26309

    webmonkey
    Participant
    Post count: 43

    I’m using Genesis/Prose’s “Custom Code” menu to add this:

    /** Add new image sizes */
    add_image_size( ‘magazine’, 75, 75, TRUE);
    add_image_size( ‘fullwidth’, 417, 300, TRUE);

     

    I then ran the Regenerate Thumbnails plugin but the new image sizes don’t show up in the Genesis Featured Widget dropdown.

    #26868

    weslinda
    Participant
    Post count: 193

    So, i’m not sure if you copied and pasted from a page, but sometimes, and just sometimes, the ‘ is turned into a ‘ and the second one won’t work.  You’ll want to add this information to the functions.php file, not sure if if that’s the same as the “custom code” in Prose as I’m not running that theme at the moment.

    Finally, double check that the functions.php file uploaded to the server or was updated properly.


    Loving the Genesis Life!

    #30464

    webmonkey
    Participant
    Post count: 43

    Nice thinking but sadly that did not work. I adjusted them manually. I think that was a feature of copying and pasting in the forum.

     

    Yes, the Custom Code thing in Prose is the equivalent of the Functions.php. Prose’s one says:

    WARNING: DO NOT edit this file under any circumstances.

    Please do all PHP modifications via the Custom Code admin menu.

    #31579

    webmonkey
    Participant
    Post count: 43

    Can anyone help me with this? The client site needs to go live soon.

    #31653

    wpsmith
    Moderator
    Post count: 178

    In lib/structure/custom.php, prose_do_custom_php() only requires the file if ! is_admin()


    Travis Smith | Recommended StudioPress Developer & Contributor
    WP Smith | @wp_smith | GitHub

    Due to the forums, please paste code using Pastebin, JS Fiddle (for JavaScript) or GitHub.
    How to use Firebug for Designers by SixRevisions

    #31655

    weslinda
    Participant
    Post count: 193

    To clarify, in the file Prose > lib > Structure > custom.php change the line that says

    if ( ! is_admin() && file_exists( prose_get_custom_php_path() ) )

    to

    if ( file_exists( prose_get_custom_php_path() ) )

    Should be line #75


    Loving the Genesis Life!

    #31859

    webmonkey
    Participant
    Post count: 43

    Thanks both of you. :-)

    That worked fine. Does that mean it’s a bug in Prose?

    #31927

    weslinda
    Participant
    Post count: 193

    You’re welcome.  As for if it’s a “bug”, that’s up to StudioPress and the Genesis folks to decide. But we’ve let them know and hopefully an update will come out if it’s needed.  Glad all is running well for you.


    Loving the Genesis Life!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.