Outreach theme 2.00

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Outreach theme 2.00

This topic is: resolved

This topic contains 15 replies, has 6 voices, and was last updated by  kathiemt 1 year, 6 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #16434

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    I could add a logo to outreach theme? I try but I see white space?

    #16457

    SoZo
    Moderator
    Post count: 1573

    Please include a link to your site with all questions so that people can see what is going on.


    John “Nicolas Flamel” Wright | SoZo’s design| John Wright Photography

    #16459

    Kent
    Participant
    Post count: 58

    I’m having same issue. Fresh install today and I’m getting a weird white space at the top right of the header and at the bottom below the footer. I tried to add a logo to the top left by editing header.png, but no dice. Even once I replace the original header.png file, I still get the white square. I’ve installed the theme other places, without issue, so I’m not sure what’s up.

    My URL is http://fdsa.org/dev_site/

    Any help would be most appreciated.

    Thanks,

    -Kent


    Dad. Biker. Designer. | kentfackenthall.com | Circle me on Google+, and say hi so I can add you to my WordPress circle!

    #16465

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    My web site

    http://www.iglesiaapostolicc.com

    when I add the part I see white space what can do to fix?

    #16467

    SoZo
    Moderator
    Post count: 1573

    The white space on the right of the header is due to the header graphic being only 1200px wide and not repeating. And then the space below the footer is the body color.

    If you want the header image centered you need to add a fixed width to the #header rule or add “background-position: center;”.

    If you don’t want the grey beneath the footer you change the background of the body rule.

    And if you want to add a color to the header you can add “background-color: #000 !important;” to the #header rule.


    John “Nicolas Flamel” Wright | SoZo’s design| John Wright Photography

    #16469

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    But what step I need to follow? Where I need to go?

    #16475

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    HELLO SOZO CAN YOU HELP ME WITH THIS?

    #16480

    SoZo
    Moderator
    Post count: 1573

    There is no need to yell. See my previous post in which I included what you need to do.


    John “Nicolas Flamel” Wright | SoZo’s design| John Wright Photography

    #17934

    Kent
    Participant
    Post count: 58

    John,

    Thanks for that info. I’ll give it a go. I’m curious, though, so I know in the future – isn’t that the default – the header centered and then the background is black? The header image that comes stock with the theme fades to black on each end and then is centered? I’m just trying to figure out how I broke it.

    I installed the theme here too: http://www.kentfackenthall.com/outreach/ and had no issues.

    Is the #header rule modified when you change the header image via the WordPress Admin?

    Thanks,
    -Kent


    Dad. Biker. Designer. | kentfackenthall.com | Circle me on Google+, and say hi so I can add you to my WordPress circle!

    #18532

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    Kent how you did gren color? how can I change background color?

    #18533

    sam33joy
    Participant
    Post count: 25

    hello Kent how can change to green or red color background?

    #20726

    pingbat
    Participant
    Post count: 3

    SoZo, we could use your help on this one.  I am not seeing a good solution in the forums.  I tried your solution but it did not work.  I’ve created many SP websites and this seems to be a bug.  In other themes, I am able to change the header using the Appearance > Header area, but not on this one.

    I got it to work by:
    * replace the /images/header.png image with my own, same dimensions
    * under Appearance > Header, I checked the checkbox for the text
    * remove the site title from Settings > General  (not good because inside pages now do not have the site name after the page name, unless manually overriden on the page meta title level)

    It seems like there is either a better solution or this is a bug.  It feels like a bug.

    Thanks for any additional insight!

    #20938

    carlos183
    Participant
    Post count: 11

    Sozo / Kent-

     

    Sozo I tried your solution but I could not make it work.  Kent I looked at your site so clearly you did something to get the result you wanted.  But I looked using Firebug and could not see any additions made in accordance with what Sozo had suggested, so did you try something different.  Actually Kent what you did is EXACTLY what I am trying to do :)  Would you be so kind as to elaborate as to what you did.  I also noticed that when I did have my custom header installed when I manipulated the home page via resizing the browser it actually shrank the logo vs your site which seems to keep the contents of the header the same and eventually centers it, I’m assuming as desired.

    Here is my site address: http://www.austincarpetcleaningpros.com (oh and no making fun of the logo its just for testing purposes :) )

    #20939

    carlos183
    Participant
    Post count: 11

    Sorry for any duplicate posts I’m not sure why but the forum is not allowing me to post my comments…I’ll check back tomorrow to see if it was just delayed…thanks!!

    #20940

    carlos183
    Participant
    Post count: 11

    Sozo / Kent-

     

    Sozo I tried your solution but I could not make it work.  Kent I looked at your site so clearly you did something to get the result you wanted.  But I looked using Firebug and could not see any additions made in accordance with what Sozo had suggested, so did you try something different.  Actually Kent what you did is EXACTLY what I am trying to do :)  Would you be so kind as to elaborate as to what you did.  I also noticed that when I did have my custom header installed when I manipulated the home page via resizing the browser it actually shrank the logo vs your site which seems to keep the contents of the header the same and eventually centers it, I’m assuming as desired.

    Here is my site address: http://www.austincarpetcleaningpros.com (oh and no making fun of the logo its just for testing purposes :) )

     

    Thanks so much for yalls response in advance!!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

You must be logged in to reply to this topic.