Remove Site Description

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Remove Site Description

This topic is: not resolved

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by  michellem415 1 month, 1 week ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #108735

    michellem415
    Member
    Post count: 4

    I’d like to remove the site description (text) on my site between my menu bar and the content. In that space, I’d like to add an image.

    On Studio Presses’ tutorials, I found some PHP code for removing the site description. When I tried to add it to my functions.php file, my whole site crashed, and I had to restore the functions.php file through my server’s FTP.

    I can edit CSS pretty well, but know very little about PHP.

    http://www.vitamin-sunshine.com
    #108750

    braddalton
    Participant
    Post count: 8857

    Your theme has already re-positioned the tagline so you can try something like this solution http://wpsites.net/web-design/eleven40-pro-replace-site-description-tagline-with-widget/

    Let me know how you go.


    Specializing In StudioPress Child Theme Customization.
    500+ StudioPress Tutorials

    #108755

    michellem415
    Member
    Post count: 4

    Thank you!

    #108757

    braddalton
    Participant
    Post count: 8857

    Here’s another method http://wpsites.net/web-design/replace-eleven-40-pro-themes-tagline-area-with-image/


    Specializing In StudioPress Child Theme Customization.
    500+ StudioPress Tutorials

    #109304

    michellem415
    Member
    Post count: 4

    Great! I’ll try this second method tonight. The first link you sent me worked perfectly for removing the site description. It also added a widget, but the widget doesn’t work.

    Thanks for your help!

    #109305

    braddalton
    Participant
    Post count: 8857

    It works because i added some text and took a screenshot to test it which you can see on the post.

    The code you used from StudioPress also works as it has been tested.

    You need to copy code correctly and paste it in the correct file and correct position in the file.


    Specializing In StudioPress Child Theme Customization.
    500+ StudioPress Tutorials

    #109800

    michellem415
    Member
    Post count: 4

    You were right! When I tried a second time, the image did come up. Not sure what I did when I tried first-maybe tried to put an image in that was too big?

    Thanks for all your efforts!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.