simple social icons not displaying correctly

Community Forums Forums Design Tips and Tricks simple social icons not displaying correctly

This topic is: resolved

This topic contains 15 replies, has 2 voices, and was last updated by  RobG 9 months, 2 weeks ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #65607

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    hi,

    i’m using the ‘simple social icons’ plugin however the icons don’t seem to be displaying properly. see the screenshot for what I’m talking about. can’t post the URL as it’s a local wordpress installation.

    also when i add more icons they just stack vertically.

    any ideas?

    #65633

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    The link to the screen shot will not display but for what it’s worth you can resize the icons accordingly.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65716

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    sorry here is the link. i should have made it clearer the actual icon is not displaying, the background is visible.

    http://d.pr/i/LIcT

    i’ve seen other people with the same problem on other forums but no real solution yet…

    #65724

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    Are you inserting it in a widget?


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65725

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    yep just into a sidebar. i’m building a website based on the sample child theme.

    #65726

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    It’s kind of hard to determine what’s going on but it looks like the widget is in the center of your page.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65729

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    ok i’ve moved the site to a development domain overnight but still no luck. take a look here – http://influencer.dylanmcleod.net.au/

    #65730

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    What themes is this you’re using? It looks like you have the social icons in the footer section.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65731

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    it’s based on the genesis sample child theme but i’ve been modifying it. it’s definitely not in the footer section, the widget is in the primary sidebar.

    #65732

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    From looking at the link you posted I can see the social icons and your About section, at the bottom of your page. It looks like the section you have the icons in is to small to accommodate the social icons.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65735

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    odd. what browser are you viewing it in? it’s in the correct spot on my end (firefox) and i haven’t altered the sidebar/widget width…

    http://d.pr/i/IvG0

    #65741

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    I’m using Google Chrome, The link no longer works.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #65742

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53
    #65744

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    sorry i meant try the website again. also i just viewed in chrome and it’s in the correct spot for me, just not displaying correctly.

    #65763

    dmcleod87
    Participant
    Post count: 53

    just an update to say i’ve fixed it.

    have copied the CSS from the plugin and added it my child theme CSS file. that has sorted the vertical stacking of the icons and now the icons are appearing.

    i’m sure all that wasn’t necessary as i’ve had it working on other child themes but it works for now.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

You must be logged in to reply to this topic.