Slow loading favicons

Community Forums Forums General Discussion Slow loading favicons

This topic is: not resolved

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by  leehughes 1 year ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #52711

    leehughes
    Participant
    Post count: 4

    Hi,

    I’ve just been running some speed tests on my website and I’m constantly seeing the favicon is really slow. Here is the Pingdom test http://tools.pingdom.com/fpt/#!/eeTj8Z/http://chameleonseo.com/ with a 1.34 sec wait. It’s the same every time, although time varies.

    This is the URL that it gives http://chameleonseo.com/favicon.ico?id=0.33149317535571754 although the numbers change each time I test it.

    Is there a way to fix this? So I don’t have the > 1 sec increase in my loading time?

    http:// http://chameleonseo.com/favicon.ico?id=0.33149317535571754
    #52745

    RobG
    Participant
    Post count: 1036

    What theme are you currently using? this does not sounds like something related to your theme.


    To speed up the process please post the link to the website in question.

    We recommend using Firebug to view source codes http://getfirebug.com/

    RobGoss WordPress Developer
    We build WordPress websites for your business or personal goals
    http://www.robgoss.com / Follow me Twitter / https://twitter.com/robgoss

    #52748

    leehughes
    Participant
    Post count: 4

    Hi,

    I’m using the Epik theme.

    #52751

    Rednasil
    Participant
    Post count: 25

    i know nothing about this, but in firefox it gives the following error:

    The image “http://chameleonseo.com/favicon.ico” could not be displayed because it contains errors.

    Maybe you should check how you uploaded it.

    #52752

    leehughes
    Participant
    Post count: 4

    Didn’t upload it, it’s the default genesis favicon.

    #52753

    ArabyGreene
    Participant
    Post count: 4

    The default Genesis favicon url is always /wp-content/themes/genesis/images/favicon.ico and is not the one in use.

    The Epik favicon url is http://chameleonseo.com/wp-content/themes/epik/images/favicon.ico, and is the one displayed in browser. You would replace this one with your own favicon.ico image.

    http://chameleonseo.com/favicon.ico gives me a 404-Not Found

    #52756

    leehughes
    Participant
    Post count: 4

    Sorry a bit confused now, my source code is

    <link rel=”Shortcut Icon” href=”http://chameleonseo.com/wp-content/themes/epik/images/favicon.ico” type=”image/x-icon” />

    Which displays the favicon http://chameleonseo.com/wp-content/themes/epik/images/favicon.ico

    I’m fine keeping this, and it displays good in the browser but why then is Pingdom showing a slow loading time? And shows the URL as /favicon.ico?id=0.43668493162840605

    This this a Pingdom issue? Because it all looks good in the browser and in the source code.

    Thanks for the replies btw guys :)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.