Tagline description in Executive theme not showing

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Tagline description in Executive theme not showing

This topic is: not resolved

This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by  kworthington 1 year, 2 months ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #41959

    Julia
    Participant
    Post count: 3

    Hi,

    I am currently testing out a few themes, and noticed that the tagline description in the Executive theme will not show up under the Header Title. It doesn’t matter what  I do  -  it just won’t show. However, the tagline description works on any other theme, I upload.

    Any suggestions on what I should do?

    Thanks.

    #42110

    braddalton
    Participant
    Post count: 9192

    Hello Julia

    The reason for this is the description has been removed using a function which you’ll find in your child themes functions.php file:
    [php]
    /** Remove the site description */
    remove_action( ‘genesis_site_description’, ‘genesis_seo_site_description’ );
    [/php]

    Simply remove this function and your site description(tagline) will display.


    Specializing In StudioPress Child Theme Customization.
    500+ StudioPress Tutorials

    #42113

    chuckmanley
    Participant
    Post count: 1

    I had this same issue.  Thanks for sharing!

    #42143

    Julia
    Participant
    Post count: 3

    Hi Brad,

    Thank you  for that!  :)

    I can see the tagline description now, however, the last word in my tagline is being forced onto a second line. Is there any way I can get the entire tagline into one line, under the header title?

    #42148

    braddalton
    Participant
    Post count: 9192

    Reduce the size of the font or increase the size of the title area.

    Try installing Firebug and inspecting the HTML elements you want to modify.

    You can then add a new CSS rule in real time so you can test if it works using your browser before having to edit the code.


    Specializing In StudioPress Child Theme Customization.
    500+ StudioPress Tutorials

    #42154

    Julia
    Participant
    Post count: 3

    Good point.  Thanks Brad. I have Firebug installed, so will do that.

     

    #42275

    kworthington
    Participant
    Post count: 17

    I’m running into this same problem, and I did remove that function but it still isn’t showing anything between the title tags.

    Here is the site: http://fly.codeshippers.com/

    Any help is extremely appreciated!

    #42278

    kworthington
    Participant
    Post count: 17

    Update: this is only happening on the homepage.

    I also tried setting the “Homepage Document Title:” on the “Genesis – SEO Settings” page.

    Still with no luck. Help is much appreciated! Thanks.

    #42280

    kworthington
    Participant
    Post count: 17

    Got it working, please disregard. Thanks.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.