Wintersong – missing H1 tag on site title on posts

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Wintersong – missing H1 tag on site title on posts

This topic is: not resolved

This topic contains 2 replies, has 1 voice, and was last updated by  dr_erni 1 year ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #67549

    dr_erni
    Participant
    Post count: 13

    Pay attention to the site title & description spacing / code on these two pages:

    A: http://s244196488.onlinehome.us/DEMO/2012/09/re-starting-with-why/
    B: http://s244196488.onlinehome.us/DEMO/

    In A – the site-title is wrapped in a <p> tag. In B – it’s wrapped in H1. I looked through the functions file, but maybe missed the fix. Any thoughts?

    #67571

    dr_erni
    Participant
    Post count: 13

    UPDATE: I have WordPress SEO activated – and this only seem to happen with that plugin on. Running just on the Genesis SEO, the H1 issue seems to be fixed. Interesting…

    #67573

    dr_erni
    Participant
    Post count: 13

    UPDATE 2: Looks like I found a workaround and the cause.

    Cause: Looks like Yoast strips the H1 tag from individual pages / posts, from site-title

    Workaround: setting margins to 0 on site-title and adding a 10px bottom padding – now looks consistent.

    .site-title {
    font-family: ‘Roboto Slab’, serif;
    font-size: 30px;
    font-size: 3rem;
    line-height: 1;
    margin-bottom: 0px;
    margin-bottom: 0rem;
    padding-bottom: 10px;
    padding-bottom: 1rem;
    }

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.