abfchgirlx

Forum Replies Created

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158196

    abfchgirlx
    Participant

    Now I’m getting convinced that the coding is somewhere along the Genesis side that’s causing the issue.

    Check out this page I found;

    http://my.studiopress.com/docs/genesis-markup-comparison/

    Those tags under “entry” are only pulling as XHTML on my website, and not HTML5. I’m using Genesis version 2.1.2. Therefore making me thinking that bluehost is correct, it’s a coding issue. And also that my childtheme with Restored 316 is also not at fault since she’s coding it to match Genesis 2.0+ (not older versions) and she’s also coding it to match HTML5. And according to that link… Genesis is the one that’s coding these tags that aren’t showing up as HTML5.

    Is there anyway we can get a ticket issued with the Genesis developers? Or maybe they accidently uploaded the wrong file (old file) into the new Genesis version 2.1.2 that’s causing the error?

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158195

    abfchgirlx
    Participant

    Alright so Bluehost rejected me saying it’s a coding issue.

    And I checked my child theme, and the child theme is set up to code HTML5.

    here’s the code they put in my functions;

    //* Add HTML5 markup structure
    add_theme_support( 'html5' );

    I don’t get this.

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158165

    abfchgirlx
    Participant

    Yup, thanks. I already fired off a message to them asking if they can provide the stylized CSS for websites that only spit out XHTML. :)

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158161

    abfchgirlx
    Participant

    Thanks, I used that code snippet and nothing changed. I’m talking to bluehost trying to figure out how to enable it on the back end.

    Yes, I followed bluehosts instructions how to migrate/clone a website to another website… it went smooth. Plus I uploaded the theme about 5 times just to double check that everything was copied correctly and it’s the same issue. Nothing can break it from outputting XHTML. I suppose that’s why enabling the HTML5 markup isn’t working because somehow on the back end of the server side HTML5 is turned off (that’s my guess).

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158133

    abfchgirlx
    Participant

    Just found a huge difference is between XHTML and HTML5.

    http://www.genesisframework.com/markup.php

    Somehow my new website is reading the code in XHTML, but the HTML5 will display my css classes correctly.

    Now… just have to find out how to get my new website to read in HTML5 vs. XHTML.

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158132

    abfchgirlx
    Participant

    Thanks, but I’m using the amplified widget originally and nothing has changed, everything is exactly the same from the old website to the new. What’s missing from the code is;

    <header class="entry-header"> and the bylines aren’t properly being labeled either.

    They should be; <p class="entry-meta"> but are showing <p class="byline post-info"> and <p class="post-meta">

    I switched to the second widget you suggested, the featured content widget. It fixes the H2 class tag. But, I’m still having issues with the following tag dissapearing in my markups;

    <header class="entry-header"> is not in the core at all;
    and <p class="byline post-info"> and <p class="post-meta"> should read as; <p class="entry-meta">

    For my CSS to work correctly, I need that header class added back into the position it should be and the P classes properly renamed. I haven’t done anything to delete the header class or rename the P classes… it should have been there you would think since the core is suppose to be the same but somewhere somehow on the new server it is not.

    in reply to: Moving Featured Image Below Title/Date/Author/Comment #158116

    abfchgirlx
    Participant

    Thanks. But I think you sent me the wrong link? That link takes me to a post where the image is moved down to the bottom of the content. I need the image below the title.

    Right now the feature image sits right on top of the title tag. It goes like this;

    Feature Image
    <header>
    Title
    Meta Entry (time stamp, categories)
    Content Excerpt
    Tags, Misc
    </header>

    I need it to appear;

    <header>
    Title
    Meta Entry (time stamp, categories)
    Feature image float to left of Content Excerpt
    Tags, Misc
    </header>

    I need someone to tell me the function that will pull the image /header out from it’s current location and place it below the post author/time stamp and to the left of the content excerpt.

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158113

    abfchgirlx
    Participant

    Already did that.

    in reply to: Adding the class "entry-title" to H2 tags #158086

    abfchgirlx
    Participant

    Hi There,

    Here’s my HTML, or PHP, whatever you want to call it via firebug (website is still being built so no one can view it);

    <div class="content-sidebar-wrap">
    <main class="content" itemtype="http://schema.org/Blog" itemscope="itemscope" itemprop="mainContentOfPage" role="main">
    <div class="home-top widget-area">
    <section id="featured-post-3" class="widget featuredpost">
    <div class="widget-wrap">
    <div class="post-6235 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail category-business-tips-tricks category-lifestyle tag-behind-the-scenes entry gfwa-1 gfwa-odd">
    <h2>
    <p class="byline post-info">

    Here’s the code on another web server, exact same theme and genesis… and it pulls the H2 entry-title tag along with a header-class that also seems to be missing from the website with the issue (that’s hosted on another server).

    <div class="content-sidebar-wrap">
    <main class="content" itemtype="http://schema.org/Blog" itemscope="itemscope" itemprop="mainContentOfPage" role="main">
    <div class="home-top widget-area">
    <section id="featured-post-3" class="widget featured-content featuredpost">
    <div class="widget-wrap">
    <article class="post-6235 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail category-business-tips-tricks category-lifestyle tag-behind-the-scenes entry gfwa-1 gfwa-odd">
    <header class="entry-header">
    <h2 class="entry-title">
    <a title="A day in the life of a Work At Home Graphic Designer" href="http://www.homeinprocess.com/2015/06/a-day-in-the-life-of-a-work-at-home-graphic-designer/">A day in the life of a Work At Home Graphic Designer</a>
    </h2>
    <p class="entry-meta">
    <a class="alignleft" title="A day in the life of a Work At Home Graphic Designer" href="http://www.homeinprocess.com/2015/06/a-day-in-the-life-of-a-work-at-home-graphic-designer/">
    <p>

    Here’s the CSS of the website where it works hosted on that second server;

    .content .entry-header .entry-meta {
        border-bottom: 1px dotted #ddd;
        border-top: 1px dotted #ddd;
        clear: both;
        color: #777;
        font-size: 12px;
        font-style: italic;
        line-height: 1;
        overflow: hidden;
        padding: 10px;
        width: 100%;
    }

    Here’s the CSS of the one where the code is broken somewhere on the new server (I’m starting to think bluehost is at fault for the reason why the css classes are not pulling);

    .content .entry-header .entry-meta {
    	border-top: 1px dotted #DDD;
    	border-bottom: 1px dotted #DDD;
    	clear: both;
    	color: #777;
    	font-size: 12px;
    	font-style: italic;
    	line-height: 1;
    	overflow: hidden;
    	padding:10px;
    	width: 100%;
    }

    I deleted and reinstalled Genesis and my Tasteful theme (from restored 316) and it still is not appearing correctly on the new server, but works just fine on the old one.

    Thanks for your help!

    in reply to: Breadcrumbs not displaying? #129313

    abfchgirlx
    Participant

    Thanks! I discovered that in Genesis I had to manually turn on the breadcrumbs to get the yoast breadcrumbs to show. :)

    in reply to: Breadcrumbs not displaying? #129293

    abfchgirlx
    Participant

    Thanks Baddalton!

    Does anyone know the function I can use?

    in reply to: Website not mobile response? Help please #127605

    abfchgirlx
    Participant

    That was so easy. Thanks so much! Worked perfectly.

    in reply to: Add additional Home Widget to page #106423

    abfchgirlx
    Participant

    You’ll have to create a new widget area, and then drop a text/html box into the new widget area and style it with CSS. I’m not very experienced with coding, it’s been a long time. But the widget area is the first place to start.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)