Metro theme: Question about the Home Top "featured" post pic

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Metro theme: Question about the Home Top "featured" post pic

This topic is: resolved

This topic contains 10 replies, has 2 voices, and was last updated by  kay9 1 year, 6 months ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #39105

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    In the Metro theme, in the Home Top “featured post” area, if you use a LARGE (huge) graphic, it looks great, centered over the post text. But, if you use a graphic that is NOT that big, it goes to the left and there is white space at the right and the text doesn’t start until below. Looks a bit empty/bad.

    Can anyone tell me how to make the graphic centered, or, better still, have the text wrap starting up at the right top side of the graphic? Something that looks better than what the theme currently does in its “default” state for this situation?

    Thank you! (I asked in a support ticket and got pointed to Firebug but unfortunately that didn’t help me much!)

    :)

    S

    #39113

    wmwebdes
    Participant
    Post count: 107

    Can you post a link to your site Kay – would be helpful to take a look.

    #39114

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    Shoot, sorry ’bout that! Yes it’s a client site.

    #39115

    wmwebdes
    Participant
    Post count: 107

    Have you set that image to “align – none” in the featured post widget?
    If you have – try “align – float left”

    #39116

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    Yep, I do have it set to “align – none” right now, and it’s staying over at the left, as you saw.

    I just tried changing it to “align left” and now at least the post title is moved up, but the text of the post itself is still waaaaaay down there. Hmmm. Any idea how to make it wrap? Or?

    Seems odd that this default version of this theme doesn’t automatically do this, right?

    Thank you for your help!!! :)

    #39119

    wmwebdes
    Participant
    Post count: 107

    This is what’s stopping the text moving up…

    .post-info, .post-meta {
    clear: both;
    line-height: 1.5;
    }

    It styles “MAY 3, 2013 BY SHERI SAVILL”

    Take a look in Chrome developer tools or firebug and see what happens when you remove “clear: both;”

    The text moves up.

    #39124

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    Thank you! I will do what you suggest and see what happens!

    #39126

    wmwebdes
    Participant
    Post count: 107

    If you don’t know how to use firebug, check out this video by Carrie Dils

    carriedils.com/firebug-demo-troubleshoot-css/

    #39129

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    It worked! And I am wondering, again, why that bit of code is in the default version of this theme? If it makes that goofy thing happen with the image and all the space, why is that bit of code even IN the theme? It doesn’t appear to be “needed,” right? Or is it needed when the image IS bigger/huge? I hope I haven’t created a problem for when they want to use a bigger image in that area of that widget!

    Thanks again! At least it is fixed for now!

    #39132

    wmwebdes
    Participant
    Post count: 107

    Glad to help

    You could try it with an image of the correct size as I have done on this site

    Metro site

    On this site I used pages not posts and modified the CSS to get the right effect.

    Shall we say that this one is resolved Kay?

    #39157

    kay9
    Participant
    Post count: 46

    Hope so, thank you again! Still not clear as to why the default theme works like that, with that big empty space in the featured post area if you fail to use a VERY large image. If anyone ever comes along and can answer that, I’d sure LOVE to hear it.

    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by  kay9.
    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by  kay9.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.