Responsive Slider Images "overlapping"

Community Forums Forums Design Tips and Tricks Responsive Slider Images "overlapping"

This topic is: not resolved

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  keconomos@sbcglobal.net 1 year, 4 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #42097

    Shera
    Participant
    Post count: 3

    I have been trying to find a solution for this issue for a few days now, I am working on a site using the Adorable community child theme and the slider images will not sit correctly in the slider box. Two slides “overlap” for lack of a better word by about 10px on the left side of the box.

    I am sure there is something simple that I am missing and I believe the code for the slider in that theme was written for the original slider not the responsive one we all use now.

    Not sure if anyone can help me out, but I figured it is worth a try. The demo site is: http://momblogcentral.com/demo

    http://momblogcentral.com/demo
    #42177

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    Have you tried regenerating your thumbnails? If not, here is the link – http://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/. Install and regenerate and it will probably fix it.

    #42223

    Shera
    Participant
    Post count: 3

    I am happy to try that, but the images were uploaded after everything was setup and running (yesterday, right before I posted the question in fact :) ). So it would mean that I would need to somehow resize or regenerate thumbnails every time I post which doesn’t make sense in the long run.

    #42233

    AC
    Blocked
    Post count: 7712

    No you don’t need to regenerate thumbnails every time. If you just set up the slider and made adjustments to the sizes at any time you would do it – but only to the image you resized. You can do ALL of the images or you can select only the images in that slider to regenerate the thumbnails.

    #42333

    Shera
    Participant
    Post count: 3

    Unfortunately, since the images had just been freshly uploaded (although I did run the resizer just in case), this wasn’t the issue. The images are still all offset by that 10px on the left side.

    #43534

    keconomos@sbcglobal.net
    Participant
    Post count: 26

    This appears to be a combination of correct image size generation and  style.css issue. When I refresh your page and the first image comes up there is a 10px slide overlap on the left. To me this indicates that the slide-view area is 10px larger then the slide. Since the slide doesn’t fit the slide area you see the remainder of the previous (or in the case of the first – the last slide in the loop.)

    I am having a similar problem. In my case I get the white background instead of the full slide fill. I am still working on it.

    In Media images I noticed that there is an image generation type called slider- but when I upload an image and wordpress generates the various size images – the slider image size does not get generated. I assume that the slider image size is what the Genesis slider wants to use but because it is not available it uses another of the images and scales it.

    One thing that you might check is the ratio of your images. Say your slider area is 400 px wide X 300px high and the image you import is 400 px wide and 310 px high – in my experience the slider will fit the image according to the dimension that fills the space first- in this case the height – It will re-size the image to 300 px high and 390 px wide (approximately) leaving 10 px wide unaccounted for in the slide area. Are your images and your slide area the same ratio of size? You can look at the sizes in the media section and see if the size ratios are the same.

    FYI- I look forward to a more experienced genesis slider user checking and commenting on my post and our issue.

     

     

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.