kathiemt

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 107 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Sidebar on blog page for Modern Portfolio #44941

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Me too. I’d put a bit of time into this one and didn’t want to have to start again… at least not for a while :-)

    This one can be marked as resolved now – don’t think I can do it at my end. Thank you.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Sidebar on blog page for Modern Portfolio #44938

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Found the problem. Nick responded overnight (my time) and suggested I deactivate all my plugins and put them back on a few at a time.  I reset the theme and individual page layout and checked the site. It all was how I wanted it. So then I put on a few at a time and it was working fine, right till the very last plugin and then it went awry again.

    It is a plugin I was using for a previous theme and don’t need for this one so will delete it but have notified Nick and will contact the plugin developer to let them know too, as it looks like there must be an incompatibility between the two. It’s probably rare and unlikely that anyone would be using the same plugin on this theme I expect as they wouldn’t be installing the plugin to use on this theme.

    Thanks again, both of you for your assistance in helping me and I appreciate Nick’s time too.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Sidebar on blog page for Modern Portfolio #44937

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Thanks, both of you. Do you think this is a theme issue or a WordPress issue?

    I had thought that with fresh new responses this thread would show up as something that was continuing which is how most forums work.  Well, the ones I hang around anyway. Unless designers are only specifically looking at threads that have no responses?

    Because it’s not obvious where to find the threads with no replies (unless you look in the FAQ section) I expect many here wouldn’t know where those threads are?  Unless you mean most designers?

    At any rate, I appreciate your responses and hope that someone comes up with an answer. I have been in touch with Nick from support as well since I couldn’t find an answer here yesterday and he is looking for ideas on what could be causing it.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: How does the featured image work? #44859

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Yes, I did put it as instructed. Thank you, I appreciate you researching it. I have been too. I was also told about a Flickr plugin that might work but that produced an error code when activating it. I guess I’ll have to do the manual thing and upload for a featured image – a smaller version so that I’m not adding too much to the hosted space. Thanks for your efforts, I do appreciate them.

    If WordPress still had the function for making the image a feature in the window when I view the image it might have worked, but it no longer appears to be there.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: How does the featured image work? #44853

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Sorry, back again. I have inserted that code into my function.php as directed. And I’ve now added a new blog post with 3 images that are inserted via the url address. However, none are showing up as a thumbnail on the home page and when I go to the featured image portion in Add Media there isn’t anywhere to add a URL for an image.

    Perhaps I’m misunderstanding what is supposed to be happening here Brad?

    http://dandenong-ranges-photography.com.au/


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Navigation Menu Plug-in Recommendations #44852

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    What did you want to do with the menu that the menu function doesn’t do Owen?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Description Meta Tag #44851

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Hi Miguel, can you provide the URLs for the two sites in question please, so someone can have a look?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Modern Portfolio – Questions #44850

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Hi Jim, I’m just working with this theme too and learning how it works. It is a bit different to some of the other themes, as far as functionality is.

    What do you mean ‘CTA’?

    Re #2 – do you mean you want people to click on the services section menu item to go to http://jimstalker.com/whats-your-brand/?  In which case you need to edit this in the menu section, under Appearance. If that’s not what you mean, perhaps explain a little more?

    Re #3 – I haven’t seen the previous discussion. Did you have a plugin installed for the Author Box or what were you doing for that?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Image Gallery with Download Recommendation #44849

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    You couldn’t suggest that people right+click to do a Save As?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images


    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Unfortunately it produces an error code when activating the plugin.  I’ve googled the error message but nothing comes up. I’ll go off to wordpress.org to see if anyone has any idea of what it means. Thanks for your help.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: New topics #44844

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Thank you Anita.  I wonder how many others have this same challenge with the new forum?  Perhaps a ‘sticky’ tip at the top of the forum relating to searches might help?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Wanting to look at two themes #44841

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Thanks, I’ve seen the screenshots where you can get the themes – I was just hoping to see what different people had done with them.

    I’ve chosen to go with Modern Portfolio but am having challenges with some parts of it. I’d chosen it because of what I’d seen others do with it. Perhaps I’ll have to play with these others to see what I can come up with?


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Sidebar on blog page for Modern Portfolio #44840

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    I don’t understand why I need to submit a new post? Is this because no-one else will look at it because it’s had responses?  I don’t know how the system works here if that’s the case.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: How does the featured image work? #44839

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Thank you for your time Brad. I’ll let you know how I go.

    I checked your sig links and I used to live near you in Cheltenham, till almost 4 years ago. As you might have guessed I’m up near the Puffing Billy now.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

    in reply to: Changing the font size and type in Modern Portfolio #44838

    kathiemt
    Participant
    Post count: 120

    Yes, thank you.  I didn’t know what a rem was – hadn’t come across that before.  Read up on it and believe it basically means that if the px is 16 then the rem is 1.6 or thereabouts. I ended up changing all the rem references and now the fonts have downsized. I couldn’t work out why changing the px sizes wasn’t working.


    Virtual Assistant & Nature Photographer
    Kathie Thomas: VADirectoryClick here for Australian images

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 107 total)